עושים חביתה ושקשוקה

עושים חביתה ושקשוקה

הביצה היא המרכיב הבלעדי (למעט תבלינים ותוספות, אם שמים) בחביתה, ולכן, להוציא ביצים מהמתכון לא ממש יפעל… מה שכן, יש כמה דברים שאפשר לעשות, שידמו חביתת ביצים, יהיו טעימים, והשימוש בהם יהיה כמו השימוש בחביתה (כריכים, ארוחות בוקר ועוד…).

אה! ואל תשכחו להציץ גם בשקשוקה שבתחתית העמוד.

חביתת קמח חומוס

למרות שמשתמשים בקמח חומוס (אפשר למצוא אותו בסופרמרקטים גדולים רגילים, ובקלות יותר בחנויות טבע), הטעם של החביתה המתקבלת הוא לא של חומוס, ופעמים רבות אכלתי אותה בלחם עם ממרח חומוס.

אז איך עושים אותה? פשוט מאוד! יוצרים תערובת אחידה של: חצי כוס קמח חומוס, חצי כוס מים (צריכים לשים ממש קצת יותר מים מקמח חומוס, אבל זה ממש לא קריטי), מלח, קצת כמון (קצת פחות מכפית), אפשר גם להוסיף קצת כורכום בשביל הצבע. אני אוהב להוסיף גם חוואייג’ (כפית בערך), ואפשר להוסיף גם שמרי בירה. את התערובת האחידה מעבירים למחבת עם קצת שמן, ומכינים כמו חביתת ביצים.

שימו לב – לפעמים מכינים את החביתה עם מכסה על המחבת, ואז היא יוצאת מעט יותר “רטובה”. אבל אפשר גם בלי מכסה, והיא יוצאת פחות רטובה, וטעימה לא פחות (שימו לב, שבגרסא הפחות רטובה, החביתה עשויה להרטיב סנדוויצ’ים פחות, ואז תימנע התופעה המעיקה של סנדוויץ’ חביתה, שכשמגיעים אליו בצהריים, הוא ספוג נוזלים).

כמו עם חביתת ביצים, גם כאן אפשר להוסיף תוספות (בצל, פטריות, ירקות נוספים…). כדאי לטגן את התוספות קצת מראש, לערבב עם התערובת של החביתה, ולטגן את הכל יחד לאחר מכן.

חביתות נוספות

הבסיס של קמח חומוס הוא מעולה, אבל אפשר להעשיר אותו קצת. אפשר להוסיף קמח תירס (בכמות דומה לכמות של קמח החומוס ששמתם), ולהכפיל כמובן את כמות המים. אפשר להעשיר את התערובת עוד יותר, באמצעות טופו טחון (מעבדים אותו במעבד מזון עם קצת מים. רבע כוס, למשל, עבור קצת פחות מ-200 גר’ טופו). וכמו שכתבתי קודם, אפשר להעשיר עם ירקות, עלים ירוקים שונים, תבלינים ועוד…

שקשוקה טופו

נכון, אין שם את החלמון שאפשר לערבב עם שאר הרכיבים, כשאוכלים את השקשוקה. אבל תאמינו או לא – החלפת הביצה בטופו מגורר תיצור שקשוקה מאוד טעימה, בטעם דומה מאוד לשקשוקה עם ביצים (שוב – ללא חלמון…).

ההכנה? כמו שקשוקה רגילה: מטגנים קצת בצל ושום, מוסיפים עגבניות חתוכות, אפשר גם פלפלים אדומים חתוכים, ואפילו קישוא לא יזיק. מתבלים טוב (אני אוהב לשים גם פפריקה וחוואייג’), וכשהכל כבר רך, מוסיפים את הטופו המגורד. המתכון שאני משתמש בו, כולל 3 עגבניות, 2 פלפלים, קישוא, שני בצלים בינוניים ו-350 גר’ טופו.